SPOR TOTO SPOR KULÜBÜ BİSİKLET TAKIMI PERFORMANS TESTLERİ ALKÜ'DE YAPILIYOR

SPOR TOTO SPOR KULÜBÜ BİSİKLET TAKIMI PERFORMANS TESTLERİ ALKÜ'DE YAPILIYOR
  • Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi
  • 12 Ocak, 2022
SPOR TOTO SPOR KULÜBÜ BİSİKLET TAKIMI PERFORMANS TESTLERİ ALKÜ'DE YAPILIYOR

Spor Toto Spor Kulübü Bisiklet takımı sporcularının performans testleri üniversitemizde gerçekleştiriliyor.

Spor Bilimleri Fakültesi Spor Performans Laboratuvarında, ALKÜ Spor Bilimleri Uygulama ve Uygulama Merkezi (ASBAM) tarafından yapılan testlere Spor Toto Kulübü’nün dokuz sporcusu katıldı. Takım sporculardan altı bisikletçi aynı zamanda Türk Milli Takımında da görev yapıyor. Ukrayna, İspanyol ve Yunan vatandaşı olan üç bisikletçi de Spor Toto Takımı bünyesinde testlere katıldı.

Fakültemiz öğretim üyesi ve ASBAM Müdürü Doç. Dr. Işık BAYRAKTAR koordinasyonunda, araştırma görevlisi Eren AKDAĞ ve doktora öğrencisi Duran AKBAŞ tarafından bisiklet sporcularının antropometrik ölçümleri yapıldı. Sporcuların dayanıklılık antrenman bölgelerini belirlemek amacıyla FTP testi uygulandı. Maksimum oksijen kapasitelerinin tespiti için ise VO2 max testi önümüzdeki günlerde uygulanacak.

Testler esnasında Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Alper GÜNGÖRMÜŞ, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yavuz YILDIZ, ASBAM Müdürü Doç. Dr. Işık BAYRAKTAR ile Spor Toto Kulübü bisiklet antrenörü Muhammet ATALAY ve Mehmet ŞAFAKÇI arasında gerçekleşen görüşmede görüş alışverişinde bulunuldu. Bisiklet şehri olan Alanya’da yapılacak yarışma organizasyonları ve bunların hazırlıkları esnasında ALKÜ Spor Bilimlerinin rolü ve önemi konusunda değerlendirmeler yapıldı.